A Hikari no Michi (光の道) – „A fény útja”
A matcha neve különleges dologra utal; egy utazás a teaszertartás nyugalmán át, a fény és harmónia felé. A gyártó egyik csúcs teájáról van szó. Nagy megtiszteltetés, hogy egy -egy darabbal mi is megörvendeztethetjük a magyar matcha rajongókat.
A gyártó
A Marukyu Koyamaen egy több mint 300 éves múltra visszatekintő japán teagyártó vállalat, amely a Kiotó melletti Uji városában működik. Az 1704-ben alapított cég az egyik legelismertebb és legnagyobb presztízsű teatermelő Japánban, különösen a matcha (porrá őrölt zöld tea) előállításában.
Történelem és örökség
A vállalat alapítója, Kyujiro Koyama, az Edo-kor (Genroku-éra, 1688–1704) idején kezdte meg a teatermesztést és -feldolgozást Ogura faluban, Uji régióban. Az Uji terület azóta is Japán egyik legkiválóbb minőségű teatermő vidéke. A Marukyu Koyamaen generációkon keresztül fejlesztette a termesztési és feldolgozási technikáit, ötvözve a hagyományos japán módszereket a modern technológiával. A cég mottója: „A minőség az elsődleges szempont”
Termékek és minőség
A Marukyu Koyamaen széles választékban kínál japán zöld teákat, beleértve a matchát, gyokurót, senchát és kabusechát. Termékeik között megtalálhatók a teaszertartásokhoz használt kiváló minőségű teák, valamint a mindennapi fogyasztásra szánt változatok is. A cég saját ültetvényein termeszti a teát, és a teljes feldolgozási folyamatot házon belül végzi, biztosítva ezzel a magas minőséget és az ízek állandóságát.,
Felhasználási javaslat
Usucha (hígabb tea):
- 2 chashaku (kb. 2 gramm) matcha port használjunk
- 1 dl lágy, tisztított vízzel öntsük fel, melynek hőmérséklete ne haladja meg a 95°C-ot
- Koicha (sűrűbb tea):
- 3 chashaku matcha port használjunk
- 60-80 ml vízzel keverjük el










