Kosár

No products in the cart.

(2 vásárlói értékelés)

Gyeongsang Balhyocha “Sötét mélység” koreai fermentált fekete tea

Heicha módon fermentált koreai hongcha fekete tea

Évjárat

A legfrissebb szüret teája

Földrajzi magasság

600-800 méter

Termőterület

Dél-Korea, Gyeongsang provincia

Kiszerelés

50-gr, 100-gr, 200-gr, 500-gr

Cikkszám: N/A Kategória: Címkék: , , , , , , , , , , , ,

A koreai Balhyocha (발효차)

Balhyocha (발효차) egy koreai teakülönlegesség, amely a déli Gyeongsangnam provincia Hadong régiójának különlegessége. Bár “fermentált” heicha típusú teaként szólunk róla, a fogalom gyakran erősen vagy végigoxidált sötét teát takar csak. A Balhyocha oxidálása és fermentációja tea farmerenként változik, ezért rendkívül széles az íz spektruma is. Virágos ízvilágtól egészen a gyümölcsös, sőt egyenesen malátás ízvilágig találkozhatunk vele Koreában.

Gyeongsangnam provincia és Jirisan

A teatermő terület a híres Jirisan hegység oldalában kúszik fel a magasba, ahol a tea farmerek 4 generáció óta termesztik vegyszermentesen és szedik hagyományosan kézzel a teát.

Az első teacserjék Koreába 1200 évvel ezelőtt érkeztek erre e vidékre, ahol máig félvadon, bambusz erdők takarásában és frissen csobogó patakok párája védelmében nőnek.

Elkészítése

  • 85-90 C szűrt, lágy víz
  • 3 tk tealevél
  • 200-300 ml űrtartalmű teás eszköz
  • lehetőleg Nixing, Yixing eszközben vagy gaiwanban elkészítve
  • ajánlott gongfu módon

Gyeongsang Balhyocha “Sötét mélység” koreai fermentált fekete tea termékről 2 értékelés

  1. Németh Ferenc (megerősített tulajdonos)

    Ez egy érdekes tea 3 íz kombináció fekete tea shu puerh és heicha

  2. Mónika (megerősített tulajdonos)

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Érdekelhetnek még…