Mire jó a sencha?
Mindennapi fogyasztásra, a szervezet általános karbantartására, koleszterinszint csökkentésére, daganatos megbetegedések, cukorbetegség és magas vérnyomás megelőzésére ajánlott. Japánban a hosszú élet titkának tartják, valljuk be – joggal.
Shizuoka és a Fuji san
Japán talán legszebb fekvésű termőterülete Shizuoka. A környező tea ültetvényekről meseszép kilátás nyílik a Fujira, ha a nagy kami jónak látja é nem burkolózik felhők mögé. Ezekről a vulkanikus lankákról, rendkívül termékeny talajról származnak Shizuoka teáink.
Ízvilága
A Yutakamidori kultivár teanövényre az egyensúly a fanyarság (shibumi) és édes íz (amami) jellemző, hasonlóképpen a Yabukita kultivár esetén. Ez a két leggyakrabb alapanyaga a sencha teáknak Japánban.
Elkészítése:
- tisztított max 75 C lágyvíz,
- Felöntések ideje: 1,5- 2 perc,
- Felöntések száma: 3-4 illetve ízlés szerint.
- Előmelegített eszközöket használjunk.
















