Kosár

No products in the cart.

Shizuoka Genmaicha “Az alázat teája” japán organikus zöld tea

Japán bio Genmaicha specialitás pirított rizs szemekkel a történelmi teaterületről.

Évjárat

A legfrissebb szüret teája

Termőterület

Japán, Shizuoka történelmi termőterület

Földrajzi magasság

600-800 méter

Cikkszám: 0567 Kategóriák: , , Címkék: , , , , ,

Közép-Japán, Honshu sziget, 静岡県 Shizuoka, “Az alázat teája” Genmai-cha

Shizuoka prefektúra és város a Csendes-óceán partján található a Tokaido útvonalon, félúton Tokyo és Nagoya között.  Shizuoka a nedves szubtrópusi éghajlati övben fekszik, párás, meleg nyarak és enyhe telek jellemzik időjárását. A meleg nyáron szinte elviselhetetlen; rendkívül párás és fülledten meleg. a hőmérő gyakran kúszik 40 40 °C fölé. ,Az éves csapadékmennyiség átlagosan 2324,9 mm körüli, havazás csak szórványosan jellemző. Mindezek az időjárás jellemzők mutatják, hogy a terület tökéletesen alkalmas teatermelésre. Ez Japán történelmi teatermelő vidékének egyike Kyoto-Uji mellett.

A  Genmaicha 玄米茶 bemutatása

Genmaichánk 玄米茶 vagy barna rizs teánk érdekessége, hogy a hozzáadott pirított rizs szemek 100% Japánban termelt édes mochi rizs hozzáadásával készült. A keverék aránya kb. 55% zöld tea, 45% pirított rizs. A  Genmaicha 玄米茶 a japán zöld tea és a pirított rizs érdekes házassága, amely egyes történészek szerint a szükség szülötte. A a mindennapi ember a drága teát rízzsel higította, vagyis régi teás egytálételről van szó.

A genmaicha alapja a zöld tea lehet sokféle: bancha, sencha és kabusecha. Esetünkben a sencha erős, kesernyés hangját elnyomja a rízs édes íze. Ajánljuk mindazoknak, akik a japán teák mindennapi arcával szeretnének megismerkedni. Ez a tea a mindennapi étkezések kísérője, rendkívül hatásos segítség étkezések után. Könnyen, teltség nélküli testérzet jár vele.

Ízvilága

Íze a hozzáadott pirított rizsszemek végett sütött ízvilágú, amely szokatlan a japán teáktól megszokott gőzölt, friss klorofil és umami íztől. A “kis” genmai meglepetést is tud okozni, érdemes megkóstolni. Japán teákkal ismerkedőknek is ajánljuk. Első leöntésekor a levegőt pirított rizs illata tölti be, majd lassan a tea illata is kiszabadul az eszközből; lassan édeskés tea illat jár át mindent.

Elkészítése:

  • 95-100 C tisztított lágyvíz,
  • Felöntések ideje: 1 perc, majd hosszabbak;
  • Felöntések száma: min. 5, továbbiak ízlés szerint
  • Előmelegített kis eszközben (lehetőleg kyusu), egy evőkanálnyi, kb. 7 gr teát használj a legjobb ízélményért.