Mini xiao Beeng cha 七子 饼茶, az új (?) cukiság
A Puerh ősrégi kínai teafajta, titkoktól és császári legendáktól övezve. Világhódítását annak az egyedülálló tulajdonságának köszönheti, hogy a zsírsejtek lebontását gyorsítja, az emésztést elősegíti. Fogyókúrák kötelező kísérője, amely hathatós segítséget nyújt a kilók gyors lefaragásáaban. Sötét puerh, melyet speciális gombák segítségével érleltek, erősen föld ízű főzettel, majd mini lepény formára préseltek. A beengcha, lepény forma modern kori variációja a mini xiao.
Shu beengcha és ízvilága
A shu puerh tea a kínai nomenklatúra fekete teája, az igazi fekete (heicha), amely oxidációját követő, baktériumok és mikroorganizmusok által történő posztfermentáció alatt éri el egyedülálló földes ízét. Létezik zöld (sheng) és sötét, fermentált, azaz shu puerh. A felöntés íze enyhén eső utáni, színe vörös.
Yunnan 云南省 és a Pu-Erh teák világa
Kína, Yunnan 云南省 az Alfa teavilágban. A kezdet, a tea és történetének kezdete. Yunnan híres heicha teái szélsőségesen eredetvédett teák, és itt található a világ első tea rezervátuma is, amely ma a Világörökség része. A világ egyik eldugott szeglete, apró, nehezen megközelíthető falvak, teafarmerek és a kisüzemi teagyártás otthona.
A falvak cölöpökön álló házai egy -egy apró teaüzemet rejtenek. Szorgos kezek gyúrják, sodorják, szárítják a wokbban, bambusztálcán a környező régi teakertek tealeveleit. Az alapanyag aztán a környékbeli teaüzembe kerül, ahol ellenőrzött körülmények között, nagy mesterségbeli tudás mellett az öreg fákról leszedett levelekből lassan érett, shu pu-erh válik.
Elkészítése
- lehetőleg gongfu módon
- súlya: ca. 9 gr/ db
- Egy darab mini xiao lepényt érdemes félbe vágva leönteni egy alkalommal
- 100 C tisztított lágyvíz,
- Felöntések ideje: elmosást követően sokszor, folyamatosan hosszabban, de mindig forró vízzel.
- Használj kis űrtartalmú eszközt, pl. gaiwant














