Kosár

Részösszeg: 11 970 Ft

KosárPénztár

Matcha Kitagawa Sekai Haku 抹茶 “Világ fehérsége” Urasenke usucha 40 gr

Urasenke usuchaként ajánlott matchája Ujiból

9 900 Ft

Elfogyott

Évjárat

A legfrissebb szüret teája

Földrajzi magasság

600-800 méter

Termőterület

Japán, Uji-Kyoto történelmi termőterület

Kategóriák: ,

Sekai Haku 抹茶 – a letisztult elegancia Uji szívéből

Usucha | Urasenke ajánlásával | Japán, Kyoto – Uji

A Sekai Haku 抹茶 (világos nevén „Világ Fehérsége”) egy klasszikus, kifinomult karakterű usucha (薄茶 – „vékony tea”) típusú matcha, amelyet a teaszertartások világában komoly tekintélynek örvendő Urasenke 茶道流派 is ajánlásával látott el. Az Urasenke iskola évszázadok óta a japán teahagyomány egyik legismertebb és legnagyobb hatású képviselője – így a Sekai Haku minősége minden szempontból megbízható és méltó a tradícióhoz.

Ízvilág és karakter

A “Világ fehérsége” matcha színében friss, ragyogó zöld, amely a gondos árnyékolás és a prémium levélszedés eredménye. Ízében kellemesen lágy, enyhén édeskés, finoman kesernyés, de nem fanyar – kifejezetten sima, kerek lecsengéssel. Umami karaktere diszkrét, mégis jelen van, ami ideálissá teszi akár kezdők, akár tapasztaltabb matcha-kedvelők számára is.

Elkészítve selymes, krémes textúrát ad, ez a csészében harmóniát teremt – legyen szó mindennapi meditációs pillanatról vagy hivatalos teaszertartásról.

Termőhely és feldolgozás – a hagyomány és szakértelem harmóniája

Az alapanyag Kyoto prefektúra legendás teatermő vidékéről, Uji régióból származik. Arról a tájról, amelyet gyakran a „japán matcha bölcsőjeként” emlegetnek. A terület különleges mikroklímája, párás völgyei, ásványi anyagokban gazdag talaja és az évszázadok óta finomított termesztési technikák együtt adják a világ egyik legkiválóbb matcha-alapanyagát.

A teanövényeket a betakarítás előtti 20–30 napban sűrű nádfedéssel és fekete textíliákkal árnyékolják (kabuse). Ez fokozza a levelek klorofilltartalmát, édességét és umamiját, miközben csökkenti a kesernyés katechinek mennyiségét. Az így fejlődő levelek mélyzöld színűek, rugalmasak és gazdagon aromásak lesznek.

A szüret kizárólag kézzel történik, csak a legfiatalabb, zsenge leveleket válogatják. A friss leveleket ezután gőzölik, szárítják és erezetüktől megtisztítják, hogy megkapják a nemes tencha alapanyagot. Ezt végül hagyományos gránitkő malmokkal őrlik ultrafinom porrá. Az eljárás óránként mindössze 30–40 gramm matchát eredményez, de csak így biztosítható a teapor selymes textúrája és kivételes ízvilága.

Ajánlott felhasználás

  • Hagyományos usucha készítéséhez (1-2 g matcha + 70 ml 80°C víz)

  • Mindennapi teázáshoz, otthoni szertartásokhoz

  • Teaoktatásban vagy matcha workshopokon való bemutatásra

Miért válaszd a Sekai Hakut?

✔ Megbízható minőség, Urasenke ajánlással
✔ Kiváló ár-érték arány a prémium matchák között
✔ Finoman kiegyensúlyozott ízprofil, nem túl erős, mégis komplex
✔ Ideális kezdőknek, gyakorló tanulóknak és matcha szerelmeseinek egyaránt

Érdekelhetnek még…