Marukyu Koyamaen Kinrin “Az újjászületés arany létkereke”
A számszárában való öröktől való és örökké létező létkörforgás a buddhizmus és a keleti vallási tanítások alapja. A japán zen ezzel magyarázza az evilágiság hiábavalóságát, múlandóságát és erőfeszítésünk hiábavalóságát a megváltoztathatatlan megváltoztatására.
A létkerék ihlette a teamestert is ennek a matchának a megkreálására. Kínálatunkban ez az első minőség, amely már valóban élményt nyújt koichaként történő elkészítésre.
Japán Uji történelmi teatermő területéről származó matcha .
Az Uji宇治市 terroir
Uji két folyó völgyében helyezkedik el, körülvéve a környező két hegyvonulat kellemes lankáival, amelyek napsütötte, védett teraszai tökéletes helyet biztosítanak a teacserjéknek. A völgyek a folyók páráját és a hegyek ködpárnáját az ültetvények fölé zárják, amelyek tökéletes és kíméletes csapadék utánpótlást jelentenek a tea növényeknek, ettől jön létre az Ujicha matcha különleges íze; az Uji matcha umami íze édességgel keveredik, szemben a normál zöld teával.
Elkészítési lehetőségek:
- usucha (híg matcha): 2 chashaku (kb 2 gramm) matcha
- 1 dl lágy, tisztított víz (max a 95 C° ) vagy koichaként.
- Hűtőszekrényben tartandó!
















