Yana no Shiro “A víz istene” matcha
Termőterülete: Yame, Hoshino-mura (Hoshino falu), Kyushu
Származási helye
Yame városa és a környező tea ültetvények Japán-szert ismertek különleges a minőségű teákról. A vidéke vásor máig megtartotta Edo kori (1603-1868) atmoszféráját és épületeit, amelyeket Shirakabenomachinami „fehér falú utcák” néven ismerünk. Hoshino-mura falu ma a város egyik kerülete, körülvéve kicsattanóan zöld tea kertekkel, védett természeti területekkel és a kamik tiszteletére a hegyoldalakon elszórtan elhelyezkedő szentélyekkel.
Nevének magyarázata
Milyen lehet egy tea, amely invokálja az istenit, a transzcendenst? Azonnal a régi termékenység áldozatokra emlékeztet, amikor a közösség erőfeszítésének legjavát, gyümölcseit, terméseit felajánlotta az isteninek jóakarata biztosítása érdekében. Ezt a matchát, mint a gyártó egyik kiválóságát, mindkét nagy japán teaiskola, az Omotosenke és Urasenke is használja. A víz istensége összekapcsolódik a teával a chawanban. Erre a tapasztalásra számítson a fogyasztó.
De milyen is ez a matcha?
Lágy, ez az első tapasztalás. Édes, igen határozottan édeskés ízű, ez a második észrevétel. Karcosság nem tapasztalható benne, kellemesen simul a szájpadlásra. A szokásos Hoshinoen minőség itt is megtapasztalható.
A Hoshino Matcha Yana no Shiro ideális választás azok számára, akik a japán teák világában a legmagasabb minőséget keresik, és szeretnék megtapasztalni a hagyományos matcha tea gazdag ízvilágát.
Elkészítési javaslat:
- usuchaként 2 chashaku matcha max 95 C 1dl tisztított vízben chasennel felverve
- koichaként 3 chashaku matcha max 80 ml vízben chasennel felverve
- hűtőszekrényben tartandó!


















