Kosár

No products in the cart.

(12 vásárlói értékelés)

“Arany szilánk” Golden Yamashiro 黄金の破片 matcha 40 gr

Arany minősítésű matcha tea Uji történelmi termőterületről

9 980 Ft

Évjárat

A legfrissebb szüret teája

Földrajzi magasság

600-800 méter

Termőterület

Japán, Uji-Kyoto történelmi termőterület

Kiszerelés

40-gr, 100-gr tasakos, 1000-gr

Kategóriák: , Címkék: , , , , , , , , , ,

Közép-Japán, Uji 宇治市  teatermelő vidék

Az Uji matcha előállítása

Uji városa ma Kyoto külterületén helyezkedik el, szinte egybenőtt a várossal. Uji a japán tea történelmi teavidéke, amelynek leghíresebb, Japánban a legszebb településnek tartott Wazuka város a központja. A lankákat a település házai között, keszkenőnyi területeken, újhagyma és repce kertek között, a sárgarépa föld mellett- egyszóval mindenhol termesztik. A dombokat és a teraszokat gépi segítséggel tökéletes formára vágott teabokrok sorai fedik, amelyek harsogó, kicsattanó zöld színe miatt lett a város a “zöld birodalma”.

Wazuka város, 和束町 Wazuka-chō és a matcha

Partnerünk high-tech teagyára Wazuka városban, a teatermő terület szívében található. A gyár közvetlen közelében a teraszokon tavasszal sötét hurkák tűnnek fel, ugyanis a matcha alapanyag szedése a szokásos bambusz vagy álcahálós fedést követően tavasszal és esetenként kora nyáron történik, ellentétben a többi zöld teával.

Amennyiben a teát hosszabban és több napfény, a babérszerű levelek keményebbé válnak, ezért ezeket hosszabban kell gőzölni, ami matcha készítéséhez nem ideális. A korai szüret azt jelenti, hogy a levelek még rugalmasak, frissek, ízük édesebb, amely előfeltétele a matchává történő őrlésnek.

A földrajzi adottságok, a lankás hegyoldalak, folyómedrek és szűk teraszok precíziós gépi megmunkálást feltételeznek, az Uji organikus matchák alapanyagát mindig géppel szedik, nagyon magas minőségben.

Ízvilága

黄金の破片 “Arany szilánk” teánk híg, usucha készítésére ajánlott.  Ízlelésre rendkívül lágy, krémes és nemes egyszerűségével tűnik ki. Ezen a szinten eltűnik a sallang a teából, marad a frissesség, üdeség és az élet. Tejjel, latténak elkészítve is kipróbáltuk, szuper lett! Érdekes, hogy a tej zsírtartalma milyen kellemesen hozza ki a tea édességét. És még egy tapasztalat: kifejezetten kellemes jégkockával fogyasztani!

Elkészítési javaslat

  • usuchaként 2 chashaku matcha 1 dl max 95 C vízhez
  • lattéhoz pohárnyi adaghoz egy kávéskanál matcha szükséges az intenzív élményhez
  • jéghideg vízben shakerben is összkeverhető
  • hűtőszekrényben tartandó!

Ez a matcha nemcsak kivételes ízélményt nyújt, hanem tele van antioxidánsokkal, javítja a koncentrációt, és természetes energiát biztosít. 

“Arany szilánk” Golden Yamashiro 黄金の破片 matcha 40 gr termékről 12 értékelés

  1. Ádám Kolarovszki (megerősített tulajdonos)

  2. Anita (megerősített tulajdonos)

  3. Helga (megerősített tulajdonos)

    Kiváló minőségű termék.

  4. Anita (megerősített tulajdonos)

  5. Ottó Czeczó (megerősített tulajdonos)

  6. Gyorkei Gabriella (megerősített tulajdonos)

  7. Névtelen (megerősített tulajdonos)

    Friss és virágos íz, pont a megfelelő keserűséggel.

  8. Edina (megerősített tulajdonos)

    Nagyon jó minöség. Finom íz!

  9. Péter (megerősített tulajdonos)

  10. Fanni (megerősített tulajdonos)

  11. Rebeka F. (megerősített tulajdonos)

  12. Réka Szücs (megerősített tulajdonos)

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Érdekelhetnek még…