Kosár

Részösszeg: 9 900 Ft

KosárPénztár

Asamizu “Arany Sárkányfelhő” 金龍雲 Kin Ryuun koicha matcha 30 gr

A japán Asamizu arany kategóriájú matchája koicha készítéshez

16 990 Ft

Évjárat

A legfrissebb szüret teája

Földrajzi magasság

600-800 méter

Termőterület

Japán, Uji-Kyoto történelmi termőterület

Kategóriák: ,

Kin Ryuun – 金龍雲 – Arany Sárkányfelhő

A Kin Ryuun a japán matcha mesterműve, a legmagasabb szintű teatermesztés és -készítés eredménye. Nevét a sárkány erejéről és az arany felhő ragyogásáról kapta – szimbóluma a nemes erőnek, a tisztaságnak és a ritka szépségnek.

Uji vidékének legárnyékosabb ültetvényeiről, kizárólag a legfiatalabb, tavaszi hajtásokból válogatva készül. A leveleket kíméletesen gőzölik, szárítják, majd gránitkő malmokkal őrlik tökéletesen finom, élénkzöld porrá.

A Kin Ryuun íze mély, selymes és gazdag: a kiemelkedő umami mellett édeskés, krémes lecsengés kíséri, keserűség nélkül. Textúrája bársonyosan sima, illata friss és elegáns. Ez a matcha nem a mindennapok teája – hanem egy ünnep a csészében, a teaceremónia legmagasabb fokán.

Élvezd tisztán, usucha (híg) vagy koicha (sűrű) elkészítéssel, hogy minden rétegében kibontakozhasson a „Sárkányfelhő” harmóniája.

Asamizu – a hajnal tisztasága a teáscsészében

Az Asamizu név a „reggeli víz” költői kifejezéséből ered, mely Japánban a friss harmat, a tisztaság és az új kezdet szimbóluma. A márka filozófiája, hogy a matcha minden kortya egy csendes pillanat legyen a rohanó világban – idő, amikor megállhatunk, és a természetre hangolódhatunk.

Az Asamizu matchák kizárólag Japán híres teaültetvényeiről származnak, gondosan válogatott levelekből, hagyományos kőmalmokkal őrölve. A kollekció színkódolt dobozai – zöld, fehér, lila, arany, fekete – a minőségi szinteket és az eltérő karaktereket jelölik, hogy mindenki megtalálja a saját teapillanatát.

Letisztult, sallangmentes csomagolás a japán minimalizmust idézi, teret adva a lényegnek: a tea ízének, illatának és hatásának. Legyen szó mindennapi teázásról vagy különleges alkalmakról, az Asamizu minden csészében egy apró, de teljes világot nyit meg.

Elkészítési lehetőségek:

  • usucha (híg matcha): 2 chashaku (kb 2 gramm) matcha 1 dl lágy, tisztított víz (max a 95 C° )
  • koicha (sűrű matcha): 2-3 chashaku matcha, 0,5 dl víz
  • latteként vagy prémium desszertekhez is használható
  • Hűtőszekrényben tartandó!!!!

Érdekelhetnek még…