Saemidori, a top teakultivár
A Saemidori egy japán tea fajta (klón vagy variáns), amely eredetileg két másik tea fajta a Yabukita és az Asatsuyu keresztezésével született 1990-ben. Új variánsnak számít, mára mégis a magas minőségű teák szinonimájává vált. A Saemidori ugyanis extrém módon gazdag ízvilágú, erőteljesen umami ízű, amely a magas minőségű japán zöld teák egyik alap kritériuma. Saemidorit a gyártásban is óvatosan kezelik, belőle kerülnek ki a szigetország high-end zöld teái.
Kagoshima. Vulkánok és tea
Kagoshima jelenleg Japán legnagyobb terméshozamú teatermelő területe, ahol több terroir faktor együttes megléte járul a kiváló minőségű teák létrejöttéhez. A viszonylag sík területek lehetővé teszik a nagyfokú, precíziós gépesítést. A szubtrópusi éghajlat hozzájárul az egész éves kiegyenlített klímához és csapadékhoz, de a talaj speciális összetétele is hozzátesz a legjobb minőséghez.
Shirasu a vulkáni hamu neve japánul. Shirasu hullást a helyszínen gyakran látni; többek között a Kirishima-Kinkowan Nemzeti Park területén található közel 20 vulkánból, amelyek közül a Sakurajima sztratovulkán máig lövelli ki hamuját. Ettől a vulkáni hamutól a helyi farmereknek gyakran kell a teacserjék leveleit megtisztítani. De ugyanez a vulkáni hamu az, amely rendkívüli ásványi anyag tartalmával folyamatosan megtermékenyíti és tápanyaggal látja el a mezőgazdasági földeket, amely a tealevelek ízében a friss aromát és enyhe gyümölcsösséget eredményezik.
Ízvilága
A tea lágy, de rendkívül sokféle aroma tűnik elő azonnal, már az első kortynál. Érezhetően más az alapanyag és a minőség, amely a tea változatos jellemzőiben megmutatkozik. Nagyon finom!!
Elkészítése:
- 70 C visszahűtött, tisztított lágy víz.
- Felöntések ideje: 1-1,5 perc,
- Felöntések száma: 3-5, illetve ízlés szerint.
- Egyre melegebb vizet használj a további felöntésekhez 80-90C.
- Előmelegített, kis űrtartalmú eszközt ajánlunk.





















