Teamester által választott teaköltemény
Japánban a hosszú hagyománnyal rendelkező teagyártó üzemek híres és elismert szakértőket, teamestereket kérnek fel teáik összeállítására, megkomponálására. Az ő privilégiumuk a tea érzékszervi minősítésén kívül az elnevezése is. A gyártónak ez nagy megtiszteltetés, hiszen független, házon kívüli szakértő értékeli magasra a munkáját és teáját. A teamester számára is kedvező a kapcsolat, mert a szakmában a neve és szakértelme körbejár és megkérdőjelezhetetlen a hierarchikus japán társadalmi szövevényben.
A “Dél virágmezeje” teát Hiroki Takahashi teamester készítette, az ő kézjegye jegyzi. Hiroki san az egyik legismertebb tea kóstoló doyen Japánban.
Kagoshima. Vulkánok és tea
Kagoshima jelenleg Japán legnagyobb terméshozamú teatermelő területe, ahol több terroir faktor együttes megléte járul a kiváló minőségű teák létrejöttéhez. A viszonylag sík területek lehetővé teszik a nagyfokú, precíziós gépesítést. A szubtrópusi éghajlat hozzájárul az egész éves kiegyenlített klímához és csapadékhoz, de a talaj speciális összetétele is hozzátesz a legjobb minőséghez.
Shirasu a vulkáni hamu neve japánul. Shirasu hullást a helyszínen gyakran látni; többek között a Kirishima-Kinkowan Nemzeti Park területén található közel 20 vulkánból, amelyek közül a Sakurajima sztratovulkán máig lövelli ki hamuját. Ettől a vulkáni hamutól a helyi farmereknek gyakran kell a teacserjék leveleit megtisztítani. De ugyanez a vulkáni hamu az, amely rendkívüli ásványi anyag tartalmával folyamatosan megtermékenyíti és tápanyaggal látja el a mezőgazdasági földeket, amely a tealevelek ízében a friss aromát és enyhe gyümölcsösséget eredményezik.
Elkészítése:
- 70 C visszahűtött, tisztított lágy víz.
- Felöntések ideje: 1-1,5 perc,
- Felöntések száma: 3-5, illetve ízlés szerint.
- Egyre melegebb vizet használj a további felöntésekhez
- Előmelegített, kis űrtartalmú eszközt ajánlunk.




















