Kosár

Részösszeg: 27 390 Ft

KosárPénztár

Hibiszkusz piros matcha

Extra minőségű piros matcha Szudánból. A legújabb frissítő egészség-tea

Kiszerelés

100-gr, 200-gr, 500-gr

Termőterület

Szudán

Földrajzi magasság

400-600 méter

Évjárat

A legfrissebb szüret teája

Cikkszám: N/A Kategóriák: , ,

Hibiszkusz matcha – a rubinvörös frissítő

A hibiszkusz matcha szárított hibiszkuszvirágból (Hibiscus sabdariffa) készül, finom porrá őrölve. Habár „matchának” hívják, valójában nem tartalmaz zöld teát – az elnevezés inkább az állagra és elkészítés módjára utal.

Ízvilág

  • Savanykás, frissítő, enyhén gyümölcsös – hasonlít a meggyre vagy áfonyára.

  • Természetes élénkítő érzést ad, koffein nélkül.

  • Hidegen vagy melegen is jól működik, édesíthető mézzel, nádcukorral vagy akár gyümölcslével.

Egészségügyi előnyök

A hibiszkusz nemcsak szép és finom, hanem:

  • Gazdag antioxidánsokban (polifenolok, flavonoidok),

  • Segíthet csökkenteni a vérnyomást (több tanulmány is megerősíti),

  • Támogatja az immunrendszert magas C-vitamin-tartalma miatt,

  • Enyhe vízhajtó hatású,

  • Koffeinmentes, így este is fogyasztható.

Elkészítés – meleg és jeges változatban

1. Meleg hibiszkusz matcha

  • 1 teáskanál hibiszkusz port tegyél egy tálba.

  • Adj hozzá kb. 70-80 ml meleg (de nem forrásban lévő) vizet.

  • Keverd habosra chasen-nel vagy tejhabosítóval.

  • Ízlés szerint hígítható meleg vízzel vagy növényi tejjel (pl. mandulatej – kiválóan harmonizál).

2. Jeges hibiszkusz matcha limonádé

  • 1 teáskanál port keverj el kevés meleg vízben.

  • Adj hozzá friss citromlevet, mézet és hideg szódavizet vagy jeges vizet.

  • Szervírozd jéggel – igazi nyári bomba!

Tipp: Szín + látvány = élmény

A hibiszkusz matcha mély bíborvörös színe gyönyörűen mutat átlátszó pohárban vagy rétegzett italokban – például:

  • Növényi tejre öntve (lattéként)

  • Citromlével összefuttatva – a sav hatására a szín is változik: bíborból rózsaszínes árnyalatba megy át!

    1. Meleg hibiszkusz matcha latte

     Hozzávalók (1 adaghoz):

    • 1 teáskanál hibiszkuszpor (kb. 2 g)

    • 30 ml meleg víz (kb. 70–80 °C)

    • 150 ml növényi tej (pl. mandula, zab vagy kókusztej)

    • 1-2 teáskanál méz vagy juharszirup (ízlés szerint)

    • Opcionálisan: kevés vaníliakivonat

     Elkészítés:

    1. Egy kis tálban keverd el a hibiszkuszport a meleg vízzel, amíg csomómentes lesz (használhatsz bambusz chasen-t vagy tejhabosítót).

    2. Melegítsd fel a növényi tejet, de ne forrald.

    3. Édesítsd a tejet mézzel vagy juharsziruppal, és ha szeretnéd, adj hozzá egy csepp vaníliát.

    4. Öntsd a meleg tejet a hibiszkuszos alapra.

    5. Keverd össze, vagy rétegezheted is (szép a színe!).

    6. Szórd meg egy csipet rózsaszirmokkal vagy szárított hibiszkusszal a tetején.

     2. Jeges hibiszkusz matcha frissítő

     Hozzávalók:

    • 1 teáskanál hibiszkuszpor

    • 30 ml meleg víz

    • 1 teáskanál méz vagy agavé (folyékony édesítő)

    • 100 ml hideg víz vagy szódavíz

    • 1 teáskanál friss citromlé

    • Jégkockák

    • Opcionálisan: mentalevél vagy limekarika a díszítéshez

     Elkészítés:

    1. Oldd fel a hibiszkuszport meleg vízben, keverd simára.

    2. Adj hozzá mézet/agavét, majd a citromlevet.

    3. Egy nagyobb pohárba tegyél jeget, öntsd rá a hibiszkuszos koncentrátumot.

    4. Töltsd fel hideg vízzel vagy szódával.

    5. Díszítsd mentával, lime-mal, vagy akár fagyasztott gyümölccsel.

    Tipp: variációk

    • Matcha keverék: egy késhegynyi klasszikus zöld matchát is adhatsz hozzá, ha szeretnél enyhe koffeint és földesebb ízt.

    • Gyümölcsös verzió: keverhetsz bele málna- vagy eperpürét, kiválóan illik a hibiszkuszhoz.