A Kárpát-medence őshonos növénye, mellyel árokparton, erdő- és mezőszéleken is találkozhatunk.Ókortól használjuk erősítő, üdítő és élvezeti célokra, ízjavító hatása miatt gyümölcstea keverékek alkotóeleme. Hatóanyagai: pektin, flavonoidok, cukor, alma- és citromsav, cseranyag, A és C vitamin.
Alapvető indikációja a influenzás, meghűléses időszakban rendszeres fogyasztása.
Élettani hatása, használata:
-sorvadásos betegségek, vese- és hólyagbántalmak ellen
– fokozza a szervezet ellenálló-képességét a C vitamin végett
– a flavonoidok gyulladásgátló és antibiotikus immunerősítő hatást fejtenek ki, a
– pektinek pedig segítik az emésztést.
– bélhurut és hörghurut esetén.
– javítja az emésztést
– gyenge vizelethajtó tulajdonságú
Elkészítése:
1 tk/ 2 dl szűrt, visszahűtött, langyos víz. Ebben áztatjuk min. 3-4 órát, de ajánlott egy egész éjszakát. Utána szűrjük, ha szükséges kissé melegítjük, de nem forraljuk!
Herba teáinkat kitűnő minősítésű oklevéllel rendelkező természetgyógyász, gyógynövényterapeuta kollégánk válogatja, állítja össze és minősíti, amely garancia a minőségre! Igyekszünk -ahol a termőterület engedi- hazai manufaktúrákból származó és bio minősítésű gyógynövényeket kínálni.
Gábor Farkas (megerősített tulajdonos) –
Kiváló minőség
Tamás Brückler (megerősített tulajdonos) –