Chagusaba 茶草場, az újhullámos termelési mód
Shizuoka teaültetvényein új szelek fújnak, szó szerint. Chagusaba annyit tesz, mint félig természetes mező. Vagyis a teatermesztés modernitása az ősi módszerek visszatérésében mutatkozik meg. A teacserjék között megmarad a természetes mezei vegetáció, amely tovább vonzza az élőlényeket, növeli a biodiverzitást, miközben a teanövény ellenállóképességét is fokozza.
A Chagusaba termelési mód mára már Mezőgazdasági Világörökség minősítés lett. A régi/új termelésbe egyre több teafarm kapcsolódik be, amelyek így a hosszantartó és fenntartható termelés elveit követik. Kevesebb műtrágya, vegyszer szükséglet kíséri a félig-természetes termelési módot. Ez a jövő.
Kiknek ajánljuk?
Mindazon tearajongóknak ajánljuk, akiknek nemcsak a tea minősége fontos, hanem az előállításának mikéntje, annak fenntartható volta és a helyi természetes növényvilághoz történő kapcsolódása.
Elkészítése:
- 70-75 C visszahűtött, tisztított lágy víz.
- Felöntések ideje: 1-1,5 perc,
- Felöntések száma: 3-4, illetve ízlés szerint.
- Egyre melegebb vizet használj a további felöntésekhez
- Előmelegített, kis űrtartalmú eszközt ajánlunk.
Értékelések
There are no reviews yet