Dél-Japán, Kyushu, Kumamoto 熊本市.
Az Ariake tenger (有明海, Ariake-kai) Japán biológiailag leggazdagabb tengere. Ariake határolja Kyushu szigetének Fukuoka, Saga, Nagasaki és Kumamoto prefektúráit. Ariake a legnagyobb öble a tengernek, amelynek legmélyebb pontja csak 50 méter, viszont az ár-apály magassága, amely összesen 1700 km2 tengeri területet érint, eléri a 4 méter különbséget. Az Ariake tenger rendkívül jó vízminősége miatt híres nori alga tenyésztő vidék. Teánk az Ariake tenger partján terem, hasonlóan harsogó, kicsattanóan zöld színű, mint a határoló tengeröböl kékje és az abban nevelkedő nori alga..
Mi a sencha?
煎茶 – Sencha az összefoglaló neve mindazon japán zöld teáknak, amelyeket a szüretet követően azonnal gőzölnek, sodornak, majd szárítanak, hogy megakadályozzák a levelek oxidációját. Ezek a teák napon nevelkednek, ellentétben az félárnyélkolt vagy árnyékolt teafajtákkal, így gyokuroval és kabusechaval. Az egyik legjobb kezdés a senchák világába. Hagyományos módon a csökkenő számú Yabukita teakultivárból készül, amely a hosszan lecsengő umami ízért felelős. A sen-cha a szigetország mindennapi étkezéseinek kiegészítője, amely manapság egyre inkább a műanyag palackos “teák” irányába módosul. A világ változik…
Kyushu sziget és a tea
Büszkék vagyunk rá, hogy partnerünk Kyushu sziget egyik legrégibb teatermelő családja, ahol már jó ideje extra csúcstechonlógiával történik a tea megmunkálása, sodrása. Az utóbbi eredménye a senchához képest élesebb, tűszerű megjelenés, amely leöntés után aranysárga cseppeket eredményez. A “kis” sencha ismét szép meglepetést okoz, a meglepetés garantált. Leöntése kevésbé érzékeny, így kezdők számára is ajánlott. Kyushu a legifjabb “teás kistigris” Japánban, lassan lehagyja a nagy testvéreket, a történelmi teavidékeket. Új teakirályt köszönthet a szigetország, mert jönnek az újhullámos, déli teák. Éljen a király!
Ízvilág:
Sencháktól szokatlan mélység tapasztalható ízben, első benyomásra már-már gyokuro köszön vissza. Azonnal érezhető frissesség borítja el a szájat, nem szükséges az utóízre várni. Friss, zöld, felfrissülő érzés marad utána a szájban. Ajánljuk mindennapi fogyasztásra az energikusabb testérzetért.
Elkészítése:
- 70 C visszahűtött, tisztított lágyvíz
- Felöntések hossza: 1 perc – 40 mp -1,5 perc,
- Felöntések száma: 3-4, illetve ízlés szerint
- Adagolása: 5-6 gr


















