Yuzu matcha???
Japánban megjelentek az ízesített matcha porok, amelyek közül talán a legérdekesebb a japán citrommal vagy juzuval való párosítás.
A juzu vagy yuzu, a japán citrom íze a grapefruit és a citrom keveréke, a gyümölcs pikánsan savanykás. A gyümölcs rendkívül egészséges, háromszor több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom, ezért kedvelt a japán cukrászatban.
A yuzu matcha íze
Édes íze mellette enyhén kesernyés a japán citromnak köszönhetően, amit lekerekít az Shizuoka termőterületről származó matcha por. Meglepő ízkombináció , de már megszokhattuk a japán kulináris magasságtól, ez is könnyen favorit lesz.
A juzu citrommal ízesített matcha egy különleges és frissítő ital, amely a japán teák világának két ínycsiklandó összetevőjét ötvözi: a matcha-t, vagyis a porrá őrölt zöld teát és a juzu-t, a japán citrusfélét. A juzu egy savanykás, erőteljes aromájú citrus, amely a citromhoz hasonlóan frissítő, de annál enyhébb, és gyakran használják ízesítésre különféle ételekben és italokban Japánban.
Juzu matcha íze
A juzu citromos matcha egy friss, enyhén édes, de ugyanakkor pikáns ízélményt kínál. A matcha gazdag, fűszeres íze remekül kiegészíti a juzu citrusos frissességét, így egyensúlyban tartja az ital kesernyés és savanykás vonásait. Ez az ital nemcsak különleges ízélményt nyújt, hanem a juzu és a matcha egészségügyi előnyeit is magában hordozza, mivel mindkettő tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és jótékony hatásokkal a bélflórára és az immunrendszerre.
A juzu citromos matcha általában hideg vagy meleg formában is fogyasztható, és népszerű különféle japán kávézókban és teaházakban. Az ital tökéletes választás azok számára, akik egy frissítő, mégis egészséges alternatívát keresnek a hagyományos italok helyett. Hidegen jéggel, shakeként, matcha latte formában, édességekhez vagy melegen növényi és állati tejjel is ajánlott fogyasztása.
Figyelem! Túladagolása esetén az édes íz dominál a matcha és yuzu felett!
Ajánlott adagolása: 1 tk yuzu matcha por / 2,5 – 3 dl jeges hideg víz
Összetétele:
- Shizuoka matcha por
- Kochi prefektúrából származó yuzu, japán citrom héja
- japán termelésű cukor granulátum
- dextrin

















