Kosár

Részösszeg: 13 150 Ft

KosárPénztár

Wild Cherry/ Cseresznyés fekete teakeverék

Összetétel: Kína/Ceylon fekete teakeverék, cseresznye darabok, rózsaszirom, természetes aroma

Wild Cherry- Cseresznyés fekete teakeverék

A  teakeverék alapja egy kínai és ceyloni fekete blend, amelyhez cseresznye darabok és rózsaszirom került hozzáadásra, amely önmagában hosszú időkre nyúlik vissza.

A tea (értsd alatta camelia sinensis) ízesítése ősi időkre nyúlik vissza. Valószínű, hogy a tea felhasználásának kezdeteitől fogva alkalmaztak ízesítéséhez növényei részeket; virágokat, terméseket, gyümölcsöket, hogy a tea -egyébként rendkívül kiegenysúlyozott ízvilágát- még változatosabbá tegyék. Kínában a virágok közül különösen a jázmin és a krizantém volt népszerű, de a citrusfélék közül a narancs, vadon termő pomelo is népszerűségnek örvendett.

Cseresznye, cseresznyevirág és az örök szépség

A cseresznyevirág vagy a sakura a Prunus Cerasus alnemzetségébe tartozó fák virága. A “Sakura” általában a díszcseresznyefák virágaira utal, például a Prunus serrulata kultivárt értjük alatta, nem pedig a gyümölcsükért termesztett fákat.A cseresznyevirág, a sakura 櫻 vagy 桜 Japán nemzeti virága, az északi területek kivételével mindenhol megtalálható a szigetországban . Gyorsan  és finoman elillanó, röpke szépsége az embert évről-évre az élet miniatűr csodáira, magának az életnek a rövidségére emlékezteti.

Kína és a virágnézés

A tavaszi virágzás szépségének élvezete és az ahhoz köthető szokások Kínából származnak. A szárazföldi Kínában a szilvavirág élvezete volt ősrégi koroktól kezdve a tavaszhoz kapcsolódó legfontosabb szokás. A birodalomban számtalan cseresznyefa fajta létezett, ezek legtöbbje kis virágokkal bírt, amelyek nem voltak alkalmasak hosszabb gyönyörködésre.

Japán és a nemzeti sakura

Japánban a cseresznye két alfaja a Prunus speciosa (Oshima cseresznye) és a Prunus jamazakura (Prunus Yamazakura) elterjedése tette lehetővé a virágnézés (hanami) hagyományának kifejlődését. Ezek a magasra növő cseresznyefa kultivarok a lakott területekhez közel nőttek, nagy és sűrű virágzattal rendelkeztek. A nayg népszerűség végett már a Heian korszaktól kezdődően tudatosan hoztak létre mutánsokat/kultivarokat élénkebb szín, dupla virágzat vagy erőteljes illat érdekében.

Ízvilága

A tea esztétikai élvezetet  jelent a sötét teaalap és a mélybordó virágszirom keverékeként. Aki a csészében a gyümölcsös ízvilágot kedveli, de nem akar lemondani a klasszikus tea élményéről, hamar megkedveli.  Íze édeskés, cseresznyés, a háttérben testes fekete tea lecsengéssel.

A teakeverék mesterséges színezéket és mesterséges aromát NEM tartalmaz. A hozzáadott aroma a szárított virág alkoholos extrakciója. Extrakció után az oldószer elpárolog, így csak az értékes, a növényre jellemző anyagok maradnak az aromában természetes módon.

Elkészítése:

  • 90 C tisztított lágyvíz
  • 3-4 perces felöntéssel.
  • Adagolás: 1 tk/2 dl víz

Érdekelhetnek még…