Wild Cherry- Cseresznyés fekete teakeverék
A teakeverék alapja egy kínai és ceyloni fekete blend, amelyhez cseresznye darabok és rózsaszirom került hozzáadásra, amely önmagában hosszú időkre nyúlik vissza.
A tea (értsd alatta camelia sinensis) ízesítése ősi időkre nyúlik vissza. Valószínű, hogy a tea felhasználásának kezdeteitől fogva alkalmaztak ízesítéséhez növényei részeket; virágokat, terméseket, gyümölcsöket, hogy a tea -egyébként rendkívül kiegenysúlyozott ízvilágát- még változatosabbá tegyék. Kínában a virágok közül különösen a jázmin és a krizantém volt népszerű, de a citrusfélék közül a narancs, vadon termő pomelo is népszerűségnek örvendett.
Cseresznye, cseresznyevirág és az örök szépség
A cseresznyevirág vagy a sakura a Prunus Cerasus alnemzetségébe tartozó fák virága. A “Sakura” általában a díszcseresznyefák virágaira utal, például a Prunus serrulata kultivárt értjük alatta, nem pedig a gyümölcsükért termesztett fákat.A cseresznyevirág, a sakura 櫻 vagy 桜 Japán nemzeti virága, az északi területek kivételével mindenhol megtalálható a szigetországban . Gyorsan és finoman elillanó, röpke szépsége az embert évről-évre az élet miniatűr csodáira, magának az életnek a rövidségére emlékezteti.
Kína és a virágnézés
A tavaszi virágzás szépségének élvezete és az ahhoz köthető szokások Kínából származnak. A szárazföldi Kínában a szilvavirág élvezete volt ősrégi koroktól kezdve a tavaszhoz kapcsolódó legfontosabb szokás. A birodalomban számtalan cseresznyefa fajta létezett, ezek legtöbbje kis virágokkal bírt, amelyek nem voltak alkalmasak hosszabb gyönyörködésre.
Japán és a nemzeti sakura
Japánban a cseresznye két alfaja a Prunus speciosa (Oshima cseresznye) és a Prunus jamazakura (Prunus Yamazakura) elterjedése tette lehetővé a virágnézés (hanami) hagyományának kifejlődését. Ezek a magasra növő cseresznyefa kultivarok a lakott területekhez közel nőttek, nagy és sűrű virágzattal rendelkeztek. A nayg népszerűség végett már a Heian korszaktól kezdődően tudatosan hoztak létre mutánsokat/kultivarokat élénkebb szín, dupla virágzat vagy erőteljes illat érdekében.
Ízvilága
A tea esztétikai élvezetet jelent a sötét teaalap és a mélybordó virágszirom keverékeként. Aki a csészében a gyümölcsös ízvilágot kedveli, de nem akar lemondani a klasszikus tea élményéről, hamar megkedveli. Íze édeskés, cseresznyés, a háttérben testes fekete tea lecsengéssel.
A teakeverék mesterséges színezéket és mesterséges aromát NEM tartalmaz. A hozzáadott aroma a szárított virág alkoholos extrakciója. Extrakció után az oldószer elpárolog, így csak az értékes, a növényre jellemző anyagok maradnak az aromában természetes módon.
Elkészítése:
- 90 C tisztított lágyvíz
- 3-4 perces felöntéssel.
- Adagolás: 1 tk/2 dl víz
Attila Burgyán (megerősített tulajdonos) –
Gábor Bottyán (megerősített tulajdonos) –
Erzsébet Szokolainé Takács (megerősített tulajdonos) –
Erzsébet Szokolainé Takács (megerősített tulajdonos) –
Ildikó (megerősített tulajdonos) –