Közép-Japán, Honshu sziget, 静岡県 Shizuoka, “Bíborfűz” Kurumi-an Asamushi sencha
Shizuoka prefektúra és város a Csendes-óceán partján található a Tokaido útvonalon, félúton Tokyo és Nagoya között. Shizuoka a nedves szubtrópusi éghajlati övben fekszik, párás, meleg nyarak és enyhe telek jellemzik időjárását. A meleg nyáron szinte elviselhetetlen; rendkívül párás és fülledten meleg. a hőmérő gyakran kúszik 40 40 °C fölé. ,Az éves csapadékmennyiség átlagosan 2324,9 mm körüli, havazás csak szórványosan jellemző. Mindezek az időjárás jellemzők mutatják, hogy a terület tökéletesen alkalmas teatermelésre. Ez Japán történelmi teatermelő vidékének egyike Kyoto-Uji mellett.
Shizuoka termőterület
A “Bíborfűz” Kurumi-an teánk történelmi japán teavidék, Shizuoka kiváló senchája, Isagawából. Egykor a császári udvar és a régi főváros, Kyoto teabeszállító területe volt, rendkívüli minőséget produkáló teákkal. A japán mindennapok kísérője, a “kis sencha”, előttünk ezúttal ismeretlen csúcsminőségi oldaláról lebbenti le a fátylat. Mesterien sodort levelek, rendkívül kíméletes gőzölés eredményeképpen a harsány zöld levelek a csészében csillogva áznak. A tea íze az árnyékban nevelt csodateákhoz hasonlatos, kukorica, édeskés és umami ízekben tobzódik. Asamushi tea, rövid gőzölés eredményeképpen született, ezért édes íze.
A tea elnevezése
Az elnevezése Bíborfűz. A fűzfák között a bíborfűz különleges színével jelent egyediséget. A neve egyedi, mint maga a sencha. Zöld tea rajongóknak, gyakorlott teázóknak ajánljuk. Asamushi tea, azaz rövid gőzölés eredményeképpen született, így színe világos, öntése csillogó.
Ízvilága:
édeskés, leöntést követően azonnal kukorica illatú és ízű, friss, a zöld élessége nélkül. Azoknak ajánljuk különösen, akik a teában nem szeretnének cseres ízzel találkozni, akik a halványzöld, sárgába átmenő zöld tea édességét, kerekségét szeretnék élvezni. A Kurumi mindezt tudja.
Elkészítése
- 70-75 C szűrt víz,
- áztatási idő: 1 perc-40 mp- 1,5 perc,
- leöntések száma: min. 3 illetve ízlés szerint.
- Érdemes kyusuban lefedve elkészíteni.


















