Kosár

Részösszeg: 3 800 Ft

KosárPénztár

Shizuoka Sencha Kurumi-an “Bíborfűz” Asamushi

Isagawa, Shizuoka történelmi teaterület csúcs bio zöld teája.

Évjárat

A legfrissebb szüret teája

Termőterület

Japán, Shizuoka történelmi termőterület

Földrajzi magasság

600-800 méter

Cikkszám: SN-21536 Kategóriák: , Címkék: , , , , , ,

Közép-Japán, Honshu sziget, 静岡県 Shizuoka, “Bíborfűz” Kurumi-an Asamushi sencha

Shizuoka prefektúra és város a Csendes-óceán partján található a Tokaido útvonalon, félúton Tokyo és Nagoya között.  Shizuoka a nedves szubtrópusi éghajlati övben fekszik, párás, meleg nyarak és enyhe telek jellemzik időjárását. A meleg nyáron szinte elviselhetetlen; rendkívül párás és fülledten meleg. a hőmérő gyakran kúszik 40 40 °C fölé. ,Az éves csapadékmennyiség átlagosan 2324,9 mm körüli, havazás csak szórványosan jellemző. Mindezek az időjárás jellemzők mutatják, hogy a terület tökéletesen alkalmas teatermelésre. Ez Japán történelmi teatermelő vidékének egyike Kyoto-Uji mellett.

Shizuoka termőterület

A “Bíborfűz” Kurumi-an teánk történelmi japán teavidék, Shizuoka kiváló senchája, Isagawából. Egykor a császári udvar és a régi főváros, Kyoto teabeszállító területe volt, rendkívüli minőséget produkáló teákkal. A japán mindennapok kísérője, a “kis sencha”, előttünk ezúttal ismeretlen csúcsminőségi oldaláról lebbenti le a fátylat. Mesterien sodort levelek, rendkívül kíméletes gőzölés eredményeképpen a harsány zöld levelek a csészében csillogva áznak. A tea íze az árnyékban nevelt csodateákhoz hasonlatos, kukorica, édeskés és umami ízekben tobzódik. Asamushi tea, rövid gőzölés eredményeképpen született, ezért édes íze.

A tea elnevezése

Az elnevezése Bíborfűz. A fűzfák között a bíborfűz különleges színével jelent egyediséget. A neve egyedi, mint maga a sencha. Zöld tea rajongóknak, gyakorlott teázóknak ajánljuk. Asamushi tea, azaz rövid gőzölés eredményeképpen született, így színe világos, öntése csillogó.

Ízvilága:

édeskés, leöntést követően azonnal kukorica illatú és ízű, friss, a zöld élessége nélkül. Azoknak ajánljuk különösen, akik a teában nem szeretnének cseres ízzel találkozni, akik a halványzöld, sárgába átmenő zöld tea édességét, kerekségét szeretnék élvezni.  A Kurumi mindezt tudja.

Elkészítése

  • 70-75 C szűrt víz,
  • áztatási idő: 1 perc-40 mp- 1,5 perc,
  • leöntések száma: min. 3 illetve ízlés szerint.
  • Érdemes kyusuban lefedve elkészíteni.

Érdekelhetnek még…