Rou Gui és a szent Wuyi shan
Rou Gui egy tea kultivár neve, amely a Világörökség Wuyi szent hegy teatermő terület 30 %-át adja. Ez a teafajta ez egyike a Wuyi shan eredeti teafajtáinak, vagyis autokton fajta, emberi modifikáció nélkül. Hagyományos, faszénen történő pörköléssel sütött, a Wuyi hegyen megszokott hagyományos elkészítésnek megfelelően.
Ízvilága
Kellemesen melegítő, finoman elterülő, kifejezetten lágy szikla oolong. Amolyan mézesen-meleg, lágyan befogadó harmónia közepes sütéssel.
Wuyi hegység 武夷山, Fujian, Délkelet-Kína
A sűrű erdőséggel borított híres Wuyishan Fujian és Jiangxi határán helyezkedik el és Kína egyik legfestőibb területe. Ez a Jiuqu, a Kilenc Kanyarulatú Folyó, a Mennyei Túracsúcs, a Tianyou , Vízfüggöny barlang, Tigrisüvöltés Huxiao szikla, és számos sziklába vésett kalligráfia, valamint konfucista, taoista és buddhista szentély birodalma, a Világörökség része.
Wuyishan, vallások és a tea
A Song dinasztia alatt Zhu Xi (1130–1200) alapította a hegyen 1183-ban a hegyen a híres Ziyang Shuyuan-t, az első taoista akadémiát, ahol maga a mester is tanított, kutatta a tan igazságait és előadásokat tartott. A tao és Konfuciusz tanainak filozófiai tartalma a kínai kultúra minden ágát alapjaiban formálta át, amelynek központjai a Wuyi shan elvonulásra alkalmas remeteségei voltak.
A taoista szentélyek hagyományosan a legszebb látványt kínáló folyópartok, hegyoldalak védelmében épültek, amelyek egyúttal zarándokhelyként is működtek. A hegy tehát különös energiákkal bíró, szent terület volt mindig történelme során.
A ritkán lakott, de bambusz és lombhullató erdőséggel sűrűn borított Wuyishan ősidők óta kifinomult teáiról ismert. Hagyomány szerint ide köthető egyes oolongok, a lapsang souchong és a Da Hong Pao, a Nagy Vörös Köntös teák születése. Ez az a vidék, ahol a tea és története nagyszabású színházi előadások témája is egyben.
A Wuyi wulong vagy Yancha岩韵
Szikla tea vagy yancha a neve a Wuyi leghíresebb teáinak, amelyek nevüket a sziklákról elhíresült szülőföldjükről kapták, illetve utalnak egyúttal a tea gazdag ásványi anyag tartalmára és ízére is. A Wuyi hegy 39 csúcsával, 99 völgyével és a Kilenc Kanyarú folyója hömpölygő vizével a pára és köd hazája.
A csapadék sebes folyású patakokként esik alá a kígyóként tekergő folyóba, miközben csapadékával jótékonyan táplálja a hegyoldalak tea ültetvényeit és hozzájárul a híres Yan Yun 岩韵 ízhez. A felső talajréteg ezen a vidéken sekély, hiszen szikla az alapja. A teanövény kénytelen vastag, erős gyökereket növeszteni a megtapadáshoz, amelyek egyúttal ásványi anyagok gazdag tárolóhelyei is egyben.
Elkészítése
- 95 C-os lágy, tisztított víz
- egy teáskanál (7 gr) tea
- kis méretű (150-250 ml) teáskészlet
- min 3 és max 8 rövidebb leöntés















