Rooibos Choco & Truffle teakeverék Western Cape tartományból
Ismét egy különleges rooibos, azaz Aspalathus linearis növényből készült keveréket mutatunk be Dél-Afrikából. A teakeverék kicsit az afrikai földet juttatja eszünkbe melegbarna színével, a csészében mindent betöltő illatával. Ez az a tea, amit a hajnali vadles után a bushveldben elfogyasztasz, átjárja testedet a melengető, édeskés, illatos rooibos. Egy csipet Afrikát hoz otthonodba.
Figyelem, csoki imádók! A rooibos kiegyensúlyozott, kellemes alapíze végett könnyen keverhető fűszerekkel, termésekkel, virágokkal, ez látható a kínálatban. Viszont ezúttal egy érdekes termés kapott főszerepet, a kakaóbab. Nagyon kellmesen érezhető ki belőle a kakaós ízvilág, a teakeverék elegáns, gyerekeknek is könnyen adható, amely magas ásványi anyag és vitamin tartalma miatt kifejezetten ajánlott.
Álljon itt néhány, a rooibos számtalan pozitív élettani hatásai közül:
– koffeinmentes, cserzőanyag tartalma alacsony
– központi idegrendszer nyugtató
– vasat tartalmaz. Mivel alacsony a tannin tartalma, a vas könnyen felszívódik
– antioxidáns tartalma magas (50 %-kal magasabb, mint a zöld teáé)
– gazdag flavonoidokban, többek között kvercitin tartalma magas, amely csökkenti a babáknál a kólikát, hasfájást, felnőtteknél a hányingert, gyomorfekélyt, és gyomorégést
– tudományosan bizonyított hatása a diabétesz, magas vérnyomás, enyhe depresszió, máj elégtelenség, alvatlanság, fejfájás leküzdésében
– ásványi anyagokban gazdagpl. kálcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz található benne
– cink és alfahidroxisav tartalma végett bőrproblémák helyi kezelésére kiváló pl.: ekcéma, leégés, pelenka kiütés, viszketés, akne stb.
Ízvilága
Fontos, hogy a teakeverék mesterséges színezéket és mesterséges aromát NEM tartalmaz!! A hozzáadott aroma a szárított kakaótermés alkoholos extrakciója. Az oleorezinek oldószer mentes, olajos kivonatok, melyeket sokféle fűszernövényből, termésből elő lehet állítani. Extrakció után az oldószert elpárologtatják, így csak az értékes, a növényre jellemző anyagok maradnak az aromában, 100 %-ban természetes.
Elkészítése:
- 90-95 C-os szűrt víz
- 3-4 perc áztatás
- 1 tk/2 dl víz


















