Kosár

No products in the cart.

Miyazaki Kamairicha “Sűrű Illatfelhő” japán sütött zöld tea

Kyushu, Miyazaki termőterület illatos besütött zöld teája

Évjárat

A legfrissebb szüret teája

Termőterület

Dél-Japán, Miyazaki termőterület

Földrajzi magasság

400-600 méter

Cikkszám: 21563 Kategóriák: , Címkék: , , , , ,

Miyazaki prefektúra, Kyushu sziget Csendes-óceánra néző délkeleti része, Japán

A terület legnagyobb része hegyvidéki jellegű, de a tengerparton rendelkezik egy keskeny síksággal, amelyet teatermelésre is használnak. A kis területen megtalálható domborzati változatosság köszön vissza az itt megtermelt teák széles választékában. Miyazaki termőterület a modern teagyártás fellegvára, amely nagy ambícióval és hatalmas rendelkezésre álló területtel csatlakozott fel a történelmi termőterületek mögé.

“Sűrű illatfelhő” Kamairicha, szó szerint “wokban sült tea”

Gyártástechnológiai szempontból a kamairi kakukktojás a zöld japán teák között, mivel az enzimek lezárása sütéssel történik. Az A szedést követően a friss leveleket nem gőzölik, hanem ezt a folyamtot kihagyva hagyományosan forró wokban, többszöri sodrás mellett besütik.  A technológia nem japán találmány, ez a legkorábbi teagyártási folyamat, amelyet a 15-16. századi Kínában fejlesztettek tökélyre. A hagyományos enzim deaktiválási mód tehát a sütés, amelyet a mai japán zöld teák világában kevésbé használnak.  A kamairi sütési folyamatot legelőször Kyushu szigetén alkalmazták egész Japán-szerte, amely máig a teatermő terület egyik specialitása.

Ízvilága

Ízében füves-klorofil picit pörkölt változatban, édes utóízzel. A Kamairi a régi -új felfedezett a japán teák piacán, ezért ajánljuk kísérletező kedvűeknek és japán tea rajongóknak egyaránt.

Elkészítése:

  • 70 C visszahűtött, tisztított lágy víz,
  • 6-7 gr tea.
  • Felöntés ideje: egy perces, egyre melegebb vízzel 90-95 C-ig.
  • Használj előmelegített, kis űrtartalmú eszközöket.
  • A felöntések egyre édesebb teát kínálnak.

Érdekelhetnek még…