Kosár

Részösszeg: 3 100 Ft

KosárPénztár

MengDing Mao Jian “Meredek hegyszirt” császári kínai zöld tea

Rendkívül lágy ízű, de testes. Kínai nemzeti teáinak egyike, védett termőterületről.

Évjárat

A legfrissebb szüret teája

Termőterület

Kína, Sichuan

Földrajzi magasság

800-1000 méter

Cikkszám: 21465456456 Kategóriák: , Címkék: , , , , , , , ,

Délnyugat- Kína, Sichuan  四川省

Délnyugat- Kína Sichuan (Szecsuán) tartománya ősi teatermelő hagyományokkal rendelkezik az országban, amelynek leghíresebb és legfőbb központja Mengding.

Sichuánból érkezett a Mao Jian “Meredek hegyszirt” császári zöld tea,  innen szállítjuk a különlegességek kedvelőinek az éppen kinyílt, friss, zsenge leveleket. A kínai levél osztályozási rendszerben a Mai Jian a Maofeng levélosztály után következik a sorban és az éppen kinyílt leveleket jelenti, amelyeket a friss, korai tavaszi napsütés érlel. Teánk a város környéki ültetvényekről származik.

A területen az átlag hőmérséklet 14,5 C, amelyhez folyamatos pára és eső társul. Ezek az adottságok járulnak hozzá a tealevelek magas nitrogén tartalmának kialakulásához. A klimatikus feltételek és a gyártási technológia együttesen hozzák létre a Mengshan tea kiváló minőségét.

Sichuan a hasonló elnevezésű síkságon és a Tibeti fennsíkon helyezkedik el, nyugatra tőle már Tibet található. Ez már a valóban magas hegyek, örök pára és nedvesség hazája, ahonnan távolba nézve már látszanak a világ a legmagasabb ormai.

Teatermelés Sichuanban, a Négy folyó síkságán

A teatermelés a területen több mint 2000 évre nyúlik vissza, kezdetei a Han dinasztia (i.e. 206 BC- i.sz. 24) uralmához köthetők. 742-től a Tang dinasztia (618-907) Xuanzong császárának uralma idején a Meng hegy teája hivatalos császári adó tea lett. Ezzel bekerült az ország elismerten legjobb teatermelő területei közé.

Mao Jian “Meredek hegyszirt” kínai tea

A kínai zöld tea öt fajtája készül Mengding Ganlu kerületében, amelyek közül az egyik a Mao Jian Kína Tíz híres teájának egyike. A terület és az ősi tea készítés módja Mengshan teagyártás elnevezéssel a nemzeti szellemi örökség 2021 óta.

A Mao Jian gyártásának főbb lépcsői:

  • Szedés
  • Fonnyasztás
  • shaqing (enzimek deaktiválása)
  • többszörös sodrás és
  • besütés

Ízvilága

Rendkívül lágy ízű, de testes. Kínai nemzeti teáinak egyike, védett termőterületről.

Elkészítése:

  • 70-85 C visszahűtött, tisztított lágy víz.
  • Felöntések ideje: először 1 perc, majd kettő, illetve egyre hosszabb és forróbb.
  • Felöntések száma: min. 5, illetve ízlés szerint
  • Ajánlott kis űrtartalmű pl. gaiwan eszköz használata, hozzá 4 gr tea.
  • Lefedve áztassuk.