A matcha és a genmai tea fúziója, “A zöld forrás”
Porított japán zöld tea és a rizzsel ízesített genmaicha tea frigyre kelt. A siker garantálható volt. Egyszerűe, sallang mentsen kerül a keverékbe a zöld por, amely a végeredméyn teát is élénk zölddé változtataja. Nemhiába a neve, A zöld forrás.
Mi a Genmaicha 玄米茶?
Genmaicha 玄米茶 vagy barna rizs tea érdekessége, hogy a hozzáadott pirított rizs szemek 100% Japánban termettek. A keverékbe édes mochi rizs hozzáadása történt, amely az egyik legjobb minőségű rizs Japánban. A keverék aránya kb. 55% zöld tea, 45% pirított rizs. A Genmaicha 玄米茶 a japán zöld tea és a pirított rizs érdekes házassága, amely egyes történészek szerint a szükség szülötte. A a mindennapi ember a drága teát rízzsel higította, vagyis régi teás egytálételről van szó.
A genmaicha alapja a zöld tea lehet sokféle: bancha, sencha és kabusecha. Esetünkben a sencha erős hangját elnyomja a rizs édes íze. Ajánljuk mindazoknak, akik a japán teák mindennapi arcával szeretnének megismerkedni. Ez a tea a mindennapi étkezések kísérője, rendkívül hatásos segítség étkezések után. Könnyen, teltség nélküli testérzet jár vele.
Ízvilága
Íze a hozzáadott pirított rizsszemek végett sütött ízvilágú, amely szokatlan a japán teáktól megszokott gőzölt, friss klorofil és umami íztől. A “kis” genmai meglepetést is tud okozni, mert matchával került felturbózásra, harsány zöld a színe. Érdemes megkóstolni. Japán teákkal ismerkedőknek is ajánljuk.
Elkészítése:
- 85-90 C tisztított lágyvíz,
- Felöntések ideje: 1 perc, majd hosszabbak;
- Felöntések száma: min. 2, továbbiak ízlés szerint
- Előmelegített kis eszközben (lehetőleg kyusu), egy evőkanálnyi, kb. 7 gr teát használj a legjobb ízélményért.














