Klasszikus keleti almatea
A világ legrégebb gyümölcsteája, hidegen, melegen egyaránt ajánlott. Fogyasztása rögtön az isztambuli, kairói vagy szamarkandi nagy bazárokba röpít minket, ahol kézzel szőtt mesés szőnyegek, színes lámpások, fűszerek közé képzeljük magunkat. A teahordó fiúk ott szorgoskodnak a tömegben, hozzák -viszik a vendégmarasztaló, vásárlásra buzdító almateát. Illatosan, melegen. Képzeletben ott, a valóságban itt. Az almatea azonban ugyanaz; a klasszikus elma cayi.
Ízvilága
Átlagosnál hosszabb (min 10 perc mire az alma kiázik) áztatási időt követően a kicsapó teagőz a friss alma illatára emlékeztet. Íze a friss almáé, hiszen összetétele csak alma, C vitamin és természetes alma aroma.
Elkészítése:
- 100 C tisztított víz.
- Felöntés ideje: 10 perc.
- Adagolás: 1 tk/2 dl víz
- Leöntést követően az alma elfogyasztható!












