Japán Konpeitō (金平糖)cukorka
Megérkezett a kicsik és nagyok kedvence, a japán konpeito!!! A matcha tea mellett lassan a hagyományos édesség kísérő, a konpeito is ismertté válik az európai teás közönség körében. Az édesség nemcsak formára, de színre is különleges alkalmazkodva a teás évszakhoz.
A konpeito különleges formájáról és színes megjelenéséről ismert. A cukorka kis, csillag alakú, több rétegben készül. A konpeito egy különleges készítési módszert igényel, amelynek során a cukorszirupot több rétegben adagolják a cukorkákra, és így azok fokozatosan növekednek, miközben az édes rétegek összeolvadnak.
Eredetileg Portugáliából származik, és a 16. században, a portugálok Japánba érkezésével került az országba. Az eredeti portugál verzió “confite” néven ismert, de a japánok a nevét “konpeito”-ra változtatták.
Cukorka és művészet. Hogyan?
A konpeito színes megjelenése különleges varázst ad a teázás élményéhez. A cukorkát gyakran használják ajándékként, különböző ünnepi alkalmakon (pl. a császár születésnapján) vagy templomi szertartások során. A cukorka szimbolizálja a boldogságot és az áldást. Manapság a konpeito nemcsak a hagyományos édesség, hanem a japán popkultúrában és különféle művészeti alkotásokban is gyakran előfordul.
Összetétel
- többszörösen finomított cukor
- színezék











