Kosár

No products in the cart.

(11 vásárlói értékelés)

Irish Cream /Ír krémlikőr fekete tea

Összetétel: válogatott kínai- ceyloni fekete tea keverék, kakaóbab töret, természetes
aroma

Cikkszám: 5033 Kategóriák: , , Címkék: ,

Irish Cream -Ír krémlikőr fekete tea, Írország

Az Irish cream (uachtar na hÉireann, uachtar Éireannach) egy krémlikőr, amely ír whiskey alapon fűszerek és tojás hozzáadásával készül. Valamikor Írország és Dublin volt a whiskey előállításának központja, a híres „whiskey háromszög” Dublin desztilláló üzemeit jelentette. A 20. század történései miatt a rendkívül jó minőségű, tiszta (és nem blend) maláta alapú ír whisky fénye leáldozott. A 21. század kihívása lett az egykori lepárlók újranyitása (pl. Teeling, Jameson) és a gyártás megindítása a whiskey egykori fellegvárában, Dublinban.

A közhiedelem Írország ajándékának tartja az ír krémlikőrt, de 1973-ben egy angol kereskedő gyártotta le Londonban az első üveg Baileys-t.

Az ír kormány sikeres lobbi tevékenységének köszönhetően mára az ír krémlikőr földrajzilag védett termék, azaz kizárólag Írországban lehet gyártani.

Irish cream, irish whisky, irish coffee és a tea

Gyakorta fogyasztják kávéval keverve (Irish coffee) vagy sütemények adalékaként is népszerű. Széles körű felhasználása adta az ötletet teához való keveréshez is, amely egyértelműen a Brit-szigetekhez köthető. A tea aromásítása, illatosítása viszont valószínűleg egyidős magával a teával.

Irish Cream teakeverékünk az angolszász kultúrkör ízléséből született. Alapja egy testesség és aroma szerint megválogatott kínai és ceyloni teakeverék, az utóbbi a blend 87 %-át adja. Ez a keverék határozza meg a tea színét és erejét.

Teakeverékünk íze teával kevert ír krémlikőr – alkohol nélkül. A klasszikus angol elegancia és teázás tradicionális kelléke.

Kakaóbab a teában?

A teakeverék legfontosabb hozzávalója a kakaóbab töret, amely a csokoládé ízéért felel a teában. A kakaóbab töret a nyers kakaóbab apróra tört változata, tápanyagokban gazdag, karakteres, különleges finomság és a csokoládékészítés alapanyaga. A pörkölt kakaóbab töret intenzív csokoládés íze és gazdag vitamin, illetve tápanyag tartalma miatt az egészségtudatos étrendek szerves része.

Ízvilága

A teakeverék mesterséges színezéket és mesterséges aromát NEM tartalmaz! A hozzáadott aroma az ír krémlikőr és a tejkaramella (toffee) alkoholos extrakciója. Extrakció után az oldószert elpárologtatják, így csak az értékes, a kiinduló italra jellemző anyagok maradnak az aromában természetes módon.

Elkészítése:

  • 90-95 C tiszított lágyvíz.
  • Felöntések ideje: 2 -3 perc
  • Felöntések száma: 1, illetve ízlés szerint.
  • Adagolása: 1 teáskanál/ 2 dl víz

Irish Cream /Ír krémlikőr fekete tea termékről 11 értékelés

  1. Gábor Bottyán (megerősített tulajdonos)

  2. Erzsébet Szokolainé Takács (megerősített tulajdonos)

  3. Erzsébet Szokolainé Takács (megerősített tulajdonos)

  4. Tamás Brückler (megerősített tulajdonos)

    Korábbról ismertem

  5. Gergely (megerősített tulajdonos)

  6. Tamás Brückler (megerősített tulajdonos)

  7. Mónika (megerősített tulajdonos)

    A legjobb “Irish Cream” tea, amit valaha ittunk

  8. Névtelen (megerősített tulajdonos)

  9. Névtelen (megerősített tulajdonos)

  10. Mónika (megerősített tulajdonos)

  11. Ildikó (megerősített tulajdonos)

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük