Az Ichibancha vagy Shincha
A tavaszi vagy legkorábbi szüret első teája. A legelső frissen szedett levelek, avagy az “Első Tea Szépség”, amelyet a legkorábbi tavaszi napsugarak kínálnak. Értelemszerűen limitált a lehetőség, hogy az ember a legelső tealeveleket megkóstolja. Különlegesség a különlegességet keresőknek.
Teamester által választott teaköltemény
Japánban a hosszú hagyománnyal rendelkező teagyártó üzemek híres és elismert szakértőket, teamestereket kérnek fel teáik összeállítására, megkomponálására. Az ő privilégiumuk a tea érzékszervi minősítésén kívül az elnevezése is. A gyártónak ez nagy megtiszteltetés, hiszen független, házon kívüli szakértő értékeli magasra a munkáját és teáját. A teamester számára is kedvező a kapcsolat, mert a szakmában a neve és szakértelme körbejár és megkérdőjelezhetetlen a hierarchikus japán társadalmi szövevényben.
A teát Kazushi Tsuji teamester teamester készítette, az ő kézjegye jegyzi. Kazushi san az egyik legismertebb teakóstoló Japánban.
Elkészítése:
- 60-70 C visszahűtött, tisztított lágy víz.
- Felöntések ideje: 1-1,5 perc,
- Felöntések száma: 3-5, illetve ízlés szerint.
- Egyre melegebb vizet használj a további felöntésekhez
- Előmelegített, kis űrtartalmú eszközt ajánlunk.
















