Gyömbér -ananász teakeverék és javallatai
A teakeverék alkotói összetett módon támogatják a test harmonikus működését, egyúttal számos szimbólum tartalommal, jelentéssel rendelkeznek.
A gyömbér gyökér, Gan Jiang 生姜 a a kínai konyha egyik legfontosabb ízesítője, a híres “öt- fűszer keverék” elengedhetetlen tartozéka, amit egyúttal orvosságnak is tartottak. Gyomorfájás, rosszullét esetén és melegítéses terápiákhoz máig felhasználják. A Zingiberis rizómája a Hagyományos Kínai Orvoslás szerint gyulladásgátló és antibakteriális hatással bír, továbbá serkenti az emésztést és csökkenti a gyomor bántalmakat.
Az ananász (Ananas sativa) a broméliafajok közé tartozik, tőlevélrózsás növény, amelynek hatásai rendkívül sokrétűek. Legfontosabb összetevője a bromelin enzim, ami hatékony ellenszere az ízületi gyulladásoknak, de fehérje lebontó és emésztést segítő enzimként is használható.
Ízvilága
A teakeverék két legfontosabb összetevője együttesen fejti ki egymás hatását megsokszorozó jellegét, amelyet a teakeverék alapja, a zöld tea csak tovább fokoz.
A teakeverék mesterséges színezéket és mesterséges aromát NEM tartalmaz! A hozzáadott aroma a szárított gyümölcs alkoholos extrakciója, amelyből az oldószer elpárolog. Így csak az értékes, a növényre jellemző anyagok maradnak az aromában természetes módon. Zöld teakeverék, amely ízében, hangulatában a egzotikus, a gyömbérnek köszönhetően picit hangsúlyos, de kellemesen édeskés.
Elkészítése:
- 80 C tiszított lágy víz.
- Felöntések ideje: 1,5-2 perc
- Felöntések száma: 2, illetve ízlés szerint













