Kosár

No products in the cart.

Fukuoka Hojicha por “Felszálló páraköd” japán sütött és porított tea

Hojicha por, a jövő matcha slágere. Besütött japán zöld tea por

Évjárat

A legfrissebb szüret teája

Kiszerelés

100-gr, 200-gr, 500-gr, 1000-gr

Termőterület

Dél-Japán, Kyushu, Fukouka termőterület

Cikkszám: N/A Kategóriák: , ,

Új slágertea érkezik Nyugatra

A matchával lassan mindenki megismerkedett, viszont azt kevesen tudják, hogy Japánban minden kávézóban, gyorsbüfében, imbiszben párban kínálják a Hojicha és matcha lattét. Két különböző ízvilág ugyanarról a teanövényről!

A hojicha por egy egyedülálló japán tea, amely az azonos  nevű pörkölt zöld tea finomra őrölt változata.

Mi a hojicha?

A hojicha egy olyan zöld tea, amelyet magas hőmérsékleten pörkölnek, így különleges, enyhén füstös és karamelles ízvilágot kap. A pörkölési folyamat eltávolítja a tea kesernyés jegyeit, és lágy, meleg ízt eredményez, amely ideális azok számára, akik valami kevésbé erőteljes zöld tea ízt keresnek.

A hojicha por a pörkölés után finomra őrölt tea, amely hasonló módon készül, mint a matcha, de a pörkölési eljárás miatt egy teljesen más, lágyabb, füstösebb ízélményt kínál. Az őrölt tea por formájában könnyen felhasználható italok készítéséhez, például tejhabosított italokhoz, süteményekhez, fagylaltokhoz vagy más desszertekhez.

Miért fogyaszd?

A hojicha por előnyei közé tartozik, hogy alacsonyabb koffeintartalommal rendelkezik, mint más zöld teák, így ideális esti fogyasztásra is. A pörkölés során a tea levelei gazdagabb ízprofilra tesznek szert, miközben megőrzik a zöld tea jótékony hatásait, például az antioxidánsokat, amelyek hozzájárulnak az egészséges emésztéshez és a stressz csökkentéséhez.

A hojicha por tehát egy sokoldalú, finom és egészséges választás mindazok számára, akik a japán tea egy egyedi változatát keresik, és szeretnék felfedezni annak különleges ízvilágát.

Elkészítési és felhasználási javaslat

  • usuchaként 2 chashaku hojicha por 1 dl max 95 C vízhez
  • lattéhoz pohárnyi adaghoz egy kávéskanál Hojicha por szükséges az intenzív élményhez
  • jéghideg vízben shakerben is összkeverhető
  • sütemények, pohárkrémek, lassik, pudingok, fagylaltok tökéletes alapanyaga
  • hűtőszekrényben tartandó!