Kagoshima 鹿児島, a dél gyöngyszeme
Kyushu, Dél Japán, Kagoshima, Minamikyūshū, Satsuma félsziget. Jelenleg ez Japán legnagyobb terméshozamú teatermelő területe, ahol több éghajlati, földrajzi faktor együttes megléte járul a kiváló minőségű teák létrejöttéhez. A viszonylag sík területek lehetővé teszik a nagyfokú és precíziós gépesítést. A szubtrópusi éghajlat hozzájárul az egész éves kiegyenlített klímához és csapadékhoz, de a talaj speciális összetétele is hozzátesz a legjobb minőséghez.
Üde zöld, vulkánok és a tea
Sakurajima a neve Minamikyūshū város felett emelkedő legnagyobb vulkánnak, amely fekete hamujával uralja a termőföldek látványát. Vulkáni hamu hullást itt gyakran látni. Többek között a Kirishima-Kinkowan Nemzeti Park területén található közel 20 vulkánból, amelyek közül a Sakurajima sztratovulkán máig lövelli ki hamuját.
Ettől a vulkáni hamutól a helyi farmereknek gyakran kell a teacserjék leveleit megtisztítani. Ugyanez a vulkáni hamu az, amely rendkívüli ásványi anyag tartalmával folyamatosan megtermékenyíti és tápanyaggal látja el a mezőgazdasági földeket, amely a tealevelek ízében a friss aromát és enyhe gyümölcsösséget eredményezik.
Az Ichibancha vagy Shincha
A tavaszi vagy legkorábbi szüret első teája. A legelső frissen szedett levelek, avagy az “Első Tea Szépség”, amelyet a legkorábbi tavaszi napsugarak kínálnak. Értelemszerűen limitált a lehetőség, hogy az ember a legelső tealeveleket megkóstolja. Különlegesség a különlegeséget keresőknek.
Elkészítése:
- 70 C visszahűtött, tisztított lágy víz.
- Felöntések ideje: 1-1,5 perc,
- Felöntések száma: 3-5, illetve ízlés szerint.
- Egyre melegebb vizet használj a további felöntésekhez 90-95C.
- Előmelegített, kis űrtartalmú eszközt ajánlunk.
István (megerősített tulajdonos) –
Vivien S. (megerősített tulajdonos) –