Az Ichibancha vagy Shincha
A tavaszi vagy legkorábbi szüret első teája. A legelső teaszedéshez Japánban egy egész ünnepkör kapcsolódok. Megérkezett a tavasz, az első erős sugarak rávették a pihenő teacserjéket a fokozott működére, a kis rügyek kipattannak. A tavasz újult erővel megkezdi működését a szigeteken, ez nagy ünnep.
Az Ichiban cha tehát a legelső, frissen szedett leveleket jelenti. Ez az “Első Tea Szépség”, amelyet a legkorábbi tavaszi napsugarak kínálnak. Értelemszerűen limitált a lehetőség, hogy az ember a legelső tealeveleket megkóstolja. Különlegesség a különlegességet keresőknek Ujiból.
Elkészítése:
- 70 C visszahűtött, tisztított lágy víz.
- Felöntések ideje: 1-1,5 perc,
- Felöntések száma: 3-5, illetve ízlés szerint.
- Egyre melegebb vizet használj a további felöntésekhez 90-95C.
- Előmelegített, kis űrtartalmú eszközt ajánlunk.
Ferenc K. (megerősített tulajdonos) –
Vivien S. (megerősített tulajdonos) –