Kosár

No products in the cart.

(2 vásárlói értékelés)

Bio Ichibancha 一番茶 Wazuka-cho sencha “Felszálló köd” 80 gr

Shincha, első szüreti ünnepelt tealevelek Uji központjából, Wazukából

5 600 Ft

Évjárat

A legfrissebb szüret teája

Termőterület

Japán, Uji-Kyoto történelmi termőterület

Földrajzi magasság

400-600 méter

Kategóriák: , Címkék: , , , , , , , , , ,

Az Ichibancha vagy Shincha

A tavaszi vagy legkorábbi szüret első teája. A legelső teaszedéshez Japánban egy egész ünnepkör kapcsolódok. Megérkezett a tavasz, az első erős sugarak rávették a pihenő teacserjéket a fokozott működére, a kis rügyek kipattannak.  A tavasz újult erővel megkezdi működését a szigeteken, ez nagy ünnep.

Az Ichiban cha tehát a legelső, frissen szedett leveleket jelenti. Ez az “Első Tea Szépség”, amelyet a legkorábbi tavaszi napsugarak kínálnak. Értelemszerűen limitált a lehetőség, hogy az ember a legelső tealeveleket megkóstolja. Különlegesség a különlegességet keresőknek Ujiból.

Elkészítése:

  • 70 C visszahűtött, tisztított lágy víz.
  • Felöntések ideje: 1-1,5 perc,
  • Felöntések száma: 3-5, illetve ízlés szerint.
  • Egyre melegebb vizet használj a további felöntésekhez 90-95C.
  • Előmelegített, kis űrtartalmú eszközt ajánlunk.

Bio Ichibancha 一番茶 Wazuka-cho sencha “Felszálló köd” 80 gr termékről 2 értékelés

  1. Ferenc K. (megerősített tulajdonos)

  2. Vivien S. (megerősített tulajdonos)

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Érdekelhetnek még…