Anji Zhejiang 浙江
Zhejiang a világ első és legnagyobb tea mesterének, Lu Yunek a szülőföldje, a tea történelem forrása. Innen származik az eredeti bai cha kultivár, amelyet csak 1982-ben fedeztek fel és egyúttal ez a Long Jing tea alapja is. Ennek megfelelően ritka az előfordulása Kínában, ráadásul a szedési ideje is rövidebb, mint más teafajták esetén, így az egyik legértékesebb levélnek tartják, Kína Tea Nemzeti Kincsei között szerepel.
Bai Cha 安吉白 “Törékeny fehérség”
“Törékeny fehérség”, amely alapvetően egy kínai zöld tea. A fehér elnevezés a finomságra, törékenységre utal, bár hosszúra sodrott, törékeny levelei a zöld sárgásabb árnyalatai közé sorolandók. A levelekben szokatlanul magas a poliszacharidok mértéke, amely a vérsejtek hemolízisét segíti. Emiatt ízvilága kellemesen édeskés.
Ízvilága
Édeskés, friss, mint szokásosan a kora tavaszi teák íze. Törékeny lágysága mellett meglepő erővel rendelkezik, mint az igazán nagyok. Merthogy ez egy “nagy” tea.
Elkészítése
- 70 C tisztított víz
- 4-5 gr tea
- kis űrtartalmú eszköz (120-150 ml)
- először egy perces, majd 50 sec, 1 perc, utána hosszabb leöntések
- min 3 leöntés ajánlott
Eleonóra Katona (megerősített tulajdonos) –